Lördagen den 17 augusti åkte ett 20-tal kamrater med buss från Karlsborg till Brattforsheden för att se den magnifika flyguppvisningen på Krigsflygfält 16 med dess unika miljö.

Halva gruppen från F 6 samlade i Brattforsheden.

På plats fick vi beskåda hur det kunde se ut vi svensk/norska gränsen april 1940 där tyska trupper pressade norska soldater in mot Sverige under eldgivning. På svenska sidan fanns svenska trupper för att säkra vår gräns och ta emot norska soldater. En historisk händelse som man lyckades spela upp på ett bra sätt.

Flyguppvisningen gjorde ingen besviken och vi fick se en mycket sevärd uppvisning med SAAB B 17 som även ljudmässigt levde upp till alla förväntningar. Därefter en kavalkad av olika flygplan där tex. DC 3 med bakgrund från Normandie och D dagen, Spitfire med sin skönhet mot himmelen, J 29 ”Tunnan” och J 35 ”Draken” som välkända siluetter i luften avlöste varandra. Den enskilda uppvisningen med JAS 39 ”Gripen” var mycket elegant att beskåda vilket visade dess potential, snabbhet och manöverduglighet. Ett stridsflygplan som vi alla kan vara stolta över!

SAAB J 29 ”Tunnan” visade upp sin skönhet i luften under sitt uppvisningspass.

När flygdagen började närma sig sitt slut återvände vi till Karlsborg med vår chartrade buss och vid 18-tiden kunde vi alla något trötta men glada över dagen bryta upp.

Vi tackar Brattforsheden för en fin dag och för deras fantastiska event.

Hälsningar

Styrelsen